Yaşam

Çiftlerde Cinsel Doyumun Yükselişi ve Düşüşü Nasıl Değişir?

Biriyle bağınız ne kadar uzun süre kalırsa cinsel tatmininiz nasıl değişir? Bir yandan, partnerler birbirlerini nasıl mutlu edeceklerini öğrendikçe ve daha derin bir duygusal ilişki geliştirdikçe memnuniyetin artacağını düşünebilirsiniz. Ancak diğer yandan cinsel tutku ve yenilik duyguları azalmaya başladıkça tatminin azalması da mümkündür.

Peki hangisi doğru? İkisinin de doğru olduğu ortaya çıktı.

Bu konuyla ilgili ilk araştırmalar çelişkili sonuçlar üretti; bazılarında artışlar, bazılarında ise düşüşler görüldü. Ancak bu çalışmalar bazı önemli sınırlamalardan muzdaripti. En büyük eksiklik çoğunlukla kesitsel verilere odaklanmış olmalarıydı.

Diğer bir sorun da, ilk araştırmaların çoğunun genç yetişkinlere ve üniversite öğrencilerine dayanması ve bu durumun genel nüfusu temsil etmemesidir.

Cinsel Davranış Arşivi’nde yayınlanan daha yeni bir çalışma, bu eksiklikleri gidermeye çalışmış ve cinsel tatminin ilişki süresine göre nasıl değiştiği sorusuna daha kesin bir yanıt sunmayı amaçlamıştır.

Cinsel Davranış Arşivi’nde yayınlanan daha yakın tarihli bir çalışma, bu eksiklikleri gidermeye çalışmış ve cinsel tatminin cinsel ilişkiye göre nasıl değiştiği sorusuna daha kesin bir yanıt sunmayı amaçlamıştır.

Bu çalışmada araştırmacılar, Alman yetişkinler üzerinde ulusal temsili uzun vadeli bir çalışmadan elde edilen bilgileri analiz etti.

Araştırmacılar ne buldu?

İlişkinin ilk yılında, özellikle yılın ikinci yarısında cinsel tatminde artış olduğunu buldular. Ancak daha sonra cinsel tatmin azaldı.

Bu sonuçların nedenleri nelerdir? Yazarlar, ilk yıldaki artışın ortaklar arasındaki yakınlaşmadan kaynaklanabileceğini öne sürüyor.

İlişkinin ilk yılında, eşler birbirlerinin cinsel arzularının ayrıntılarını hızla öğrenirler ve bu bilgi muhtemelen tüm katılımcıların memnuniyetini artıracaktır.

Ancak ikinci yılda başlayan düşüşün bir kısmı, partnerlerin cinsel ilişkiye girme sıklığındaki değişikliklerle ilgiliydi.

İnsanlar daha az seks yapmaya başlarken aynı zamanda tatmin de azalmaya başladı. Seks sıklığındaki azalma, cinsel tatminin neden düştüğünü kısmen açıklıyor.

Sonuç olarak cinsel tatmin ilişkilerin başlangıcında artar ancak kısa bir süre sonra azalmaya başlar. Bununla birlikte, genel eğilim her zaman cinsel tatminin azalması yönünde olsa da, her zaman bireysel farklılıklar söz konusudur.

Memnuniyetin azalması kaçınılmaz değildir ancak tutkuyu canlı tutmak biraz çaba gerektirir.

Çözüm

Cinsellik, yaşamlarının sonuna yaklaşan hastalar için değerli bir husustur. Terminal dönemdeki hastalara cinsel cömertlik gösterilmelidir. Cinsel cömertlik ve merak çoğu zaman erdemdir ancak fazlası finansal ve romantik iflasa yol açabilir.

haber-findikli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu