Haber

Muş Yağmur Spor Kadın Futbol Takımı Şampiyon Oldu

Yağmur, MUŞ’ta genç kızların erken yaşta evlenmesini engellemek amacıyla 2013 yılında kurulmuştur. Spor Kadın Futbol Takımımız, Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 3. Ligi 19. Ligi’nde şampiyon oldu. Kulüp lideri Haldun Bayrak (60), zaman zaman bankadan borç alarak kulübü ayakta tutmaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi: sporÜniversite hayallerini gerçekleştirip erken yaşta evlenmelerine engel olarak erken yaşta evlenmelerini sağladık.”

Emekli, evli ve 3 çocuk babası Haldun Bayrak, bölgede genç kızların erken yaşta evlenmesini engellemek için sınırlı imkanlarla Muş Yağmur Spor Kadın Futbol Takımı’nı kurdu. Merkez ve köylerde gerçekleştirdiği gösterimlerle ilk sporcularını takıma kazandıran Bayrak, bugüne kadar 48 sporcunun üniversitelerde çeşitli spor dallarına kaydını yaptırmasını sağladı. 28 kişilik takım, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Ligi 19. Grubu’nda şampiyon olarak Play-off’a kalmayı garantiledi. Takım şimdi 2. lige hazırlanıyor.

Büyük hayallerle kurdukları Kadın Futbol Takımı’nda büyük işler başardıklarını ve yapmaya devam ettiklerini belirten Bayrak, “2013 yılında Muş’ta kurduğum Yağmur Spor Kadın Futbol Takımı sayesinde birçok genç kızımız forma giydi. gelinlik yerine forma giyip nikah salonuna gittik. ;stadyuma çıktık.Yağmur Spor Kadın Futbol Takımı olarak Türkiye Kadınlar 3. Ligi 19.Grup şampiyonu olduk.Önümüzde play-off maçları var. Allah nasip ederse orada da şampiyon olup 2.lige çıkacağız ki hedefimiz bu.Kızlarımız adeta yeşillendi.Kızların futbol oynamasını ve aynı zamanda eğitimlerine devam etmelerini hedeflediklerini belirten Bayrak, şöyle konuştu: “Futbolcu kızlarımız birden fazla spor lisesinin öğrencisi. Biz de onların eğitim almasını ve üniversiteye girmesini sağlıyoruz. Muş’ta okuyanlarla yolumuza devam ediyoruz. Biz bulunduğumuz sürece başka illere gidenlerle sürekli iletişim halindeyiz. Bugüne kadar 48 sporcumuz beyaz gelinlik giymek yerine üniversite öğrencisi oldu. Kimi üniversiteden mezun oldu, kimi eğitimine devam ediyor. Tek isteğimiz futbol takımımıza gereken desteği vermek. Amacımız kadın futbolunu daha keyifli bir konuma getirmek. 10 yıl önce kurduğum kadın futbolu grubunun maddi kaynaklarını emekli maaşımla karşılıyorum. Bazen bankadan kredi çekerim. Bazı takviyeler alıyoruz ama bu yeterli değil. 46 yılımı spora adadım. Futbolcularımla gurur duyuyorum. Kar, yağmur, çamur, yokluk demeden amatör bir ruhla sahaya çıktılar ve artık hak ettikleri şampiyonluğu kazandılar. Futbolun sadece erkekler için olmadığını bir kez daha gösterdik. Hanımlarımıza takviye verilirse yapamayacakları şey yoktur. Türkiye’de yaklaşık 150 kadın futbol takımı bulunmaktadır. Kadın futbol takımımızın bölgemizde de ilerlemesi için elimizden geleni yapacağız.” Çok mutluyuz. Bize güvenenleri hayal kırıklığına uğratmadık. Şehrimizi en iyi şekilde temsil ettik. Başarılarımıza devam edersek play-offlarda 2.ligdeyiz kadro amacına ulaştı öncelikle biz çocukken gelinlik giymedik kadınların futbol ve spor yapabileceğini gösterdik üniversiteye gittik birlik beraberlik içinde hem okuyoruz hem spor yapıyoruz herkesin desteğini bekliyoruz destek sizden başarı bizden olsun kulüp başkanımızın bizler için yaptıklarını ömrümüz yettiğince unutmayacağız .”

Özel antrenör olarak görev yapan Diyarbakırlı takım kaptanı Songül Daşçı (28), “Diyarbakır’dan Muş Yağmur Spor’a transfer oldum. Kulübün amacını duyar duymaz tekliflerini kabul edip buraya geldim. Kulüpte bulundum. Yaklaşık 5 yıldır çok iyi bir takımız 2.lige çıkacağımıza inanıyorum.Spora ve gençlere gönül vermiş bir kulüp liderimiz var el ele 1.lige çıkacağız muhtemelen. Grup arkadaşlarım sahada neler yapabildiklerini çok güzel gösteriyorlar.Bizim için çok güzel.Genç kadınların evliliğini durdurmak ve erken yaşta gelinlik giymemek için kendimizi satın alanlar biziz.Gelişmeye çalışıyoruz” spor anlamında her anlamda kendimizi. Hedefimiz şampiyon olmak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu