Yaşam

Şaban’ın Selma’sına yıllar acımadı Şaban oğlu Şaban! Yeşilçam’ın gamzeli güzelliği “Hey güzel günler hey!” bana söylettirdi

Selma, yıldız topluluğu Şabanoğlu Şaban sinemasının hoş ve sempatik ismiydi. Bariz tatlılığı ve gamzeli gülümsemesiyle izleyenleri büyüleyen Sevda Aktolga, Hababam Sınıfı’nda da boy gösterdi. Aktolga, sinemadan ayrıldıktan sonra mütevazi bir hayat sürmeye başladı. Instagram hesabından sık sık eski günlere ait anılarını paylaşan ünlü ismin son halini görenler şaşırttı.

GÜLÜŞÜNE KARŞI ASLA

65 yaşındaki Yeşilçamlı güzel Aktolga’nın sinema günlerini hatırlayanlar son halini görünce “Hey iyi günler, hey” diyor. Birden fazla kişinin çocukluk ve gençlik anılarında yer edinen Aktolga’nın gülüşü hiç değişmedi.

Ünlü oyuncunun hayranları, “Hala güzel bir gülümsemeyle” yorumları yapıyor.

Sevda Aktolga sosyal medya hesabında hem kendi fotoğraflarına yer veriyor hem de Yeşilçam’dan anılarını paylaşıyor. Ünlü isim uzun süredir rastgele bir gönderi paylaşmıyordu.

KÜLT SİNEMANIN ARANAN YÜZÜ OLDU

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünde okuyan Aktolga, oyunculuk dersleri alıyor ve aynı zamanda tiyatroya gidiyordu. Sinemada ilk çıkışını 1972 yapımı Görevimiz Tehlike filmiyle yaptı.

Cüneyt Arkın’ın İnsan Avcısı filmiyle yıldızı parlamaya başlayan Aktolga için profesyonel sinemalar peş peşe geldi. Gülen Gözler, Şaban Son Şaban, Irmak, Hababam Dersi Tatilde, Hababam Dersi Dokuzlar Veriyor gibi filmlerle Türkiye çapında ün kazandı.

Erkek Hoşu Sefil Bilo, Yol, Katkıda Bulunan Milyarder Kıymet Şaban filmlerinde de rol alan Aktolga, son olarak Sevda Mecburi İstikamet filminde rol aldı.

haberbergama.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu