Haber

Zaharova, Batı’nın Rusların oy kullanmasını engellemek için attığı adımı anlattı

Rusya Federasyon Konseyi Ulusal Egemenliğin Korunması Komisyonu’nun genişletilmiş toplantısında konuşma Zaharova, ” Batı, birçok Rus vatandaşının oy kullanma hakkını aktif olarak kullanmasını engelliyor. Son zamanlarda, düşman ülkelerdeki yetkililerin talebi üzerine 26 Rus diplomatik misyonu kapatıldı.” söz konusu.

Batılı ülkelerin, Rusya’nın en azından seçimlerin yapılması için gerekli binaların yapımına destek olmak üzere diplomatlarını oraya göndermesine izin verebileceğini belirtti. Zaharova, ” Ancak düşman ülkeler, Rus vatandaşlarının fiziksel olarak sandık başına gitme fırsatına sahip olmaması için özellikle diplomatik misyonlarını kapattı.” ifadelerini kullandı.

ZaharovaBatı’nın internet platformlarını ve sosyal ağları kullanarak Rusya’daki başkanlık seçimlerini etkilemeye çalışacağını da vurguladı.

‘Batı, yurt dışında yaşayan Rusların yardımıyla seçimlere müdahale ediyor’

ZaharovaRusya’da yaklaşan başkanlık seçimleri bağlamında Batı’nın, Rusya’nın işlerine karışmaya alışkın olan yurt dışındaki Rus karşıtı ‘yurttaşları’ dikkate almasının değerli olduğunu söyledi.

Rusya’yı etkileme ve iç işlerine müdahale etme girişimleri bağlamında seçim konuları tartışılırken yurtdışındaki Rus karşıtı Rus faktörünün dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Prof. ZaharovaAnavatanlarını terk eden bu ‘vatandaşların’ yurtdışındaki gerçek vatandaş topluluğunun ‘sularını bulandırdığını’ vurguladı.

Sözcü, ” Batılı olmayan ülkeler ve onların rejimleri bu durumdan aktif olarak yararlanıyor. Bu insanları (yurtdışındaki Rus karşıtı Rusları) iç işlerimize sızmak için belirli bir itici güç olarak kullanıyor“dedi.

kizilirmak-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu